Došao je ponedjeljak, što znači da je vrijeme za Kavopijin Vjesnik. Uz obaveznu jutranju kavu (ili više njih) volim uvijek nešto čitati, a nema bolje nego piti kavu i čitati o kavi. Od brojnih zanimljivosti izabrao sam pet meni najzanimljivijih tekstova koje sam pročitao na internetu prošloga tjedna.

1. Jedna od stvari koje najviše volim ​u životu, naravno nakon​ kave​ je vožnja biciklom. Kad god imam vremena,​ volim se voziti satima van grada. Vožnja me jako opušta i čini sretnim, čak i nakon ​što se potpuno iscrpim. Najbolje od svega je to ​što kava i vožnja biciklom idu ​ruku pod ruku jer ispijanje kave prije odlaska na vožnju ​pridonosi boljem pedaliranju. Portal Sprudge donosi tekst o tome zašto kava i kompetitivni biciklizam idu zajedno.

2. Filter kava pripremljena pomoću najboljih aparata za pripremu vrhunske kave pronalazi sve više i više svojih poklonika. Tako je odnedavno i Bijela kuća u Washingtonu naručila pošiljku od 150 Chemexa na kojima se nalazi simbol predsjednika SAD-a! Ne mogu reći da sam neki pobornik politike, ali predsjednik Barack Obama mi je sigurno sada postao draži, barem što se tiče kave!

3. Najljepša vijest koju sam pročitao prošlog tjedna je otvorenje coffee shopa Beau’s Coffee u Wilmingtonu u SAD-u. Posebni su po tome što su zaposlili brojne radnike koji imaju intelektualne i razvojne nedostatke. Vlasnica Amy Wright ima kćerku i sina s Downovim sindromom, zbog kojih je i donijela odluku da zaposli ljude s posebnim potrebama. Najbolje od svega što su ljudi Wilmingtona prepoznali ovaj poseban lokal i imaju puno posla.

4. Bi ste​ li ikada​ platili jednu šalicu kave stotinu kuna? Po toj  se ​cijeni u Equator Coffee Market Streetu u San Franciscu prodaje filter kav​a. Naravno da se cijena čini ​previsokom, ​no ovdje se radi o kavi iz Paname, a posebna je po tome jer je sorta Gejša. Okusi Gejše su stvarno nešto posebno, a svaki pravi kavopija bi obavezno morao probati tu božanstvenu kavu.

5. Ovisnik ste o kavi i kod kuće kave pripremate isključivo pomoću filter aparata? Što kad se nađete u situaciji da ostanete bez filtera? Portal o hrani Food 52 donosi zanimljive prijedloge na koje se sve načine možete snaći u toj situaciji. Bez brige, ni jedan prijedlog nije onaj kako su američki kauboji s divljeg zapada radili filter kavu pomoću svojih čarapa!​

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.