Novi broj Kavopijinog Vjesnika donosi uvid u kreativnost prilikom izrade aparata za kavu, ljudsku pohlepu, jednu tužnu vijest i novu sjajnu vijest o tome koliko nam kava pomaže oko očuvanja našeg zdravlja. Skuhajte si kavu i uživajte u kofeinskom štivu.

1. Za ljubitelje kave i motora, južnoafrička tvrtka Super Veloce nudi nešto sasvim posebno: aparat za kavu u obliku motora! U ponudi imaju egzotične blokove motora koji su izrađeni od nehrđajućeg čelika i laganog titana i nude aparate u šest različitih boja, koji su dostupni u konfiguracijama V8, V10 i V12. Uz poseban izgled aparata za kavu ide i posebna cijena od 13 tisuća dolara.

2. Dugi niz godina koliko radim po kafićima nikad se nije dogodilo da se neki od mojih gostiju polio kavom. Ako se kava i prolila, onda je to bilo po tanjuriću ili stolu. Tako da mi je nevjerovatno koliko u Americi ima zalijevanja kavom po tijelu i vidi vraga nakon toga slijede tužbe. Nekako mi ove tužbe protiv McDonaldsa ne izgledaju baš kao da su se slučajno dogodile. S time da još u McDonaldsu rade kavu s vodom koja je zagrijana na 82 stupnja, što je puno hladnije nego što se inače radi u kafićima, gdje temperatura vode bude desetak stupnjeva viša.

3. Tužna vjest dolazi iz Italije gdje je preminuo Renato Bialetti, jedna od ikona industrije kave. Bialetti je bio zaslužan za svjetski uspjeh moke, koja je danas jedan od najčešćih načina pripremanja kave. Sprovod Bialettija bio je poseban po tome jer se njegov pepeo položio u veliku repliku moke!

4. Veliko zdrastveno istraživanje koje je uključilo više od 430 tisuća ljudi, pokazalo je da ispijanje kave može znatno smanjiti rizik od ciroze jetre. Ispijanje samo dvije šalice kave dnevno može smanjiti mogućnost dobivanja problema s jetrom za čak 44%. Ovo je samo još jedno od brojnih činjenica gdje kava pripomaže pri očuvanju zdravlja.

5. Zamislite jutarnju scenu: zvoni vam alarm za buđenje te umjesto upornog zvona dobijete kavu! Engleski dizajner Josh Renouf osmislio je budilicu koja sama priprema kavu. Idealno rješenje za sve one koji imaju problema s buđenjem.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.