Nekada davno izlazio je dnevni list Vjesnik, ogromnog formata i vrlo nezgodan za čitanje. Uvijek se slabo prodavao, tako da nije ni čudo što su ga ugasili. Ipak, bile su mi drage te novine upravo zbog njihovog neuobičajnog gigantskog formata, pa njima u čast svoju novu rubriku na blogu nazvao sam Kavopijin Vjesnik. U Vjesniku ću donositi pregled najzanimljivijih online članaka objavljenih proteklog tjedna.

1. Izašao je novi broj Barista Magazinea, po meni najboljeg magazina iz speciality coffee industrije. Kao i uvijek, magazin je dostupan za besplatno čitanje online. U novom broju možete čitati o brojnim događajima u svijetu kave, o reportažama iz Kostarike i Ruande, saznati novosti o mnogim zanimljivim proizvodima vezanima za kavu, pročitati intervju s Geoffom Wattsom iz Intelligentsije, informirati se o pripremama koktela na bazi kava te čitati meni najzanimljivije članke: o naprednim pripremama kave i o tamnim umjetnostima.

2. Istočna Europa postaje sve više zastupljena u svijetu kave, a prošle jeseni dok sam boravio na Barista kampu jedan od sponzora kampa bila je Latvijska pržionica Rocket Bean. Njihova kava ostavila je dubok trag na mene, stoga vam preporučam da svakako pročitate reportažu portala Sprudge o njima.

3. Nedavno je u suradnji Speciality Coffee Association Of America i World Coffee Reasearcha izašao novi ažurirani krug okusa kave. Krug je sastavni dio opreme degustatora kave, a kako se s njime služiti možete doznati na ovom linku. U kavi se mogu osjetiti okusi poput čokolade, ruže, kruške, whiskeya, raznih biljnih i kemijskih te brojnih drugih okusa. Osim što možete doznati sve zanimljivosti o krugu okusa kave, možete ga i besplatno preuzeti.

4. Prošlo je već godinu dana od kako je Matt Perger pokrenuo Barista Hustle, ako još niste ste pretplatili na njegov newsletter onda ispravite svoj propust i navucite se na vrhunsko tjedno izdanje coffee geeka iz Australije.

5. Američki dnevni list Los Angleles Times donosi intervju sa Stevenom Reaom koji je napisao knjigu Hollywood Cafe: Coffee with the Stars. Rea je dugogodišnji filmski kritičar, a u knjizi je objavio brojne zanimljivosti iz filmskog svijeta Hollywooda. Ako ste filmoljubac i kavopija onda je ovo knjiga svakako za vas!

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.