Poznata je činjenica da je kava prisutna svugdje, pa se tako u novom broju Kavopijinog Vjesnika našla švedska fika, firme koje vole svoje zaposlenike, plakat o vrstama kava, o tome zašto ići na prvi izlazak na kavu te kofeinske zanimljivosti o serijama Prijatelji i Gilmorice.

1. Prošlo sam ljeto boravio u Goteborgu gdje sam se uvjerio kako Šveđani uživaju u fiki (način ispijanja kave uz kolače i(li) sendviče. Za razliku od naših uobičajnih pauza za kavu, koje često vrlo brzo prođu, fika stavlja naglasak na vrijeme za odmor dok se ispija kava. Nije ni čudo što se Šveđani vesele fiki.

2. Jedna od najvažnijih stvari na radnome mjestu je aparat za kavu! Rijetko koja firma se brine o tome, što nije slučaj s novozelandskom firmom Courier Post. Oni su za svoje zaposlenike nabavili visoko kvalitetne aparate za kavu, što je rezultiralo uštedom vremena i boljom produktivnošću.

3. Bivši svjetski prvak i jedno od najpoznatijih imena u svijetu kave, James Hoffman, napravio je obiteljsko stablo raznolikosti kava. Plakat pokazuje najčešće vrste kava, kako su sve one spojene i kada su nastale.

4. Portal Bustle donosi tekst o tome zašto je kava idealna za prvi izlazak. Navode devet razloga zašto biste ih trebali poslušati, ako se u budućnosti nađete u prilici s nekime po prvi put izaći. Zanimljivo, niti jedan od njihovih devet razloga nije romantičan!

5. Ako ste ovisnik o kavi i k tome ljubitelja serija Prijatelji i(li) Gilmorice, onda će vas možda zanimati koja je glumačka ekipa iz koje serije pila više kave. Obzirom da su se radnje obje serije često odvijale u ugostiteljskim objektima, ne čudi da se netko sjetio analizirati koliko su ekipe popile kava tijekom svih sezona serija.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.