self study: ten

U najnovijem izdanju Kavopijinog vjesnika možete čitati dosad najzanimljivije vijesti od početka objavljivanja . Od pobune u zatvoru, kavospavancu, o naplatnim kućicama, spoju kave i pive te kako napraviti kavu iz kućne radinosti.

1. U australskom gradu Brisbaneu došlo je do pobune u ženskome zatvoru. Četrdesetak zatvorenica napravilo je nerede u zatvoru, gdje su napale i ozljedile čuvare, od kojih su neki zadobili brojne ugrize. Zatvorenice su završile pobunu kada im je uprava zatvora osigurala kavu po njihovom izboru!

2. Umjesto cappuccina popularan bi mogao postati napuccino (nap eng. –spavanac). Napuccino funkcionira tako da neposredno prije odlaska na popodnevni spavanac popijete nabrzaka kavu. Nakon 20 minuta sna kofein će proraditi, a san će eliminirati kemikalije u mozgu koje uzrokuju pospanost.

3. Danas se na sve više mjesta može kupiti kava za van, što je normalno obzirom na traženost kave. No ipak iznenađuje da bi se kavu možda moglo prodavati i na naplatnim kućicama – o čemu će uskoro guverner američke države Washington donijeti odluku.

4. Jeste li znali da su pivo i kava odlična kombinacija? U američkoj državi Indiani ta kombinacija postaje sve popularnija, premda postoji već skoro dvadeset godina. Suradnja pivara i lokalnih pržionica kave dala je odlične rezultate.

5. Razbili ste svoj omiljeni aparat za pripremu kave? Nema problema jer možete sami vrlo lako napraviti aparat za kavu iz kućne radinosti. Sve što vam treba je malo veća staklenka i filter za kavu. Možda to i neće ispasti savršeno, ali barem će te imati kavu ispred sebe ako dođe do krizne nestašice kofeina.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.