Svijet se sve više mjenja, tako se i Sjeverna Koreja polako uključuje u trendove industrije kave. Bez obzira na političku vlast, niti jedna zemlja ne bi smjela zakidati svoje stanovnike, kad je u pitanju kava. Kavu imaju pravo svi konzumirati, po mogućnosti da bude što kvalitetnija i propisno napravljena.

1. U jednoj od najzatvorenijih zemalja svijeta, Sjevernoj Koreji, sve su se više počeli otvarati coffee shopovi. Velikih kavanskih lanaca naravno nema i neće ih biti tako skoro, ali po svemu sudeći trenutna ponuda nije nimalo loša. Nadam se da će što prije krenut stopama Južne Koreje, koja je među vodećim zemljama Azije po razvijenosti industrije kave.

2. Sasvim je uobičajno da se nakon pripreme kave talog baci u smeće. Međutim, umjesto da taloge bacamo, možemo ga jako dobro iskoristiti na razne načine. Novine Farm and Dairy pišu o tome kako se talog kave može iskoristiti za poboljšanje uzgoja biljaka dodavanjem u kompost, a može pomoći i oko raznih bolesti biljaka te za prekrivanje zemlje biljaka.

3. Britanci su oduvijek bili poznati kao veliki zaljubljenici u čaj. Ipak zadnjih godina potrošnja čaja u Britanjiji opala je za 20%, dok je potrošnja kave u posljednih pet godina porasla za skoro 30%. Ono što me posebno raduje je to da Britanci sve više traže kvalitetniju kavu, što otvara velike mogućnosti za razvoj malih poduzetika u industriji kave.

4. Mnogi od nas, uključujući mene, odmah ujutro po buđenje radimo kavu kako bi se što prije razbudili i došli sebi kako bismo normalno funkcionirali. Magazin Bustle donosi tekst o 11 znakova da se previše oslanjate na kavu kako biste dobili energiju.

5. Najkvalitetniji proizvođač aparata za kavu La Marzocco otvorio je po prvi put u svojoj povijesti coffee shop. U američkom Seattleu prekjučer u zgradi popularnog radija KEXP, La Marzocco je otvorio kafić i showroom gdje će prikazvati komercijalne i kućne aparate za kavu, te aparate iz svoje bogate povijesti.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.