Ljetne temeperature su na vrhuncu. Nije nimalo lako podnositi vrućine, a jedan od odličnih načina da nam bude lakše su osvježavajuća ledena pića.

Naravno, meni najdraže ljetno osvježenje je ledena kava. Postoje brojni recepti i pomagala kako kod kuće napraviti ledenu kavu, a najviše volim raditi ledenu kavu tako da priprema bude što jednostavnija, a kava što prije gotova. Za najjednostavniji način pripreme trebat će vam samo gotova kava (na bilo koji način), hladno mlijeko i led.

Kava se može koristiti i vruća jer mala količina kave neće poremetiti hladnoću ledenog napitka. Prvo se u čašu stavi led, zatim se ulije hladno mlijeko i na kraju kava. U svaku ledenu kavu stavim otprilike količinu kao za jedan espresso.

Tko želi može još dodati šećera, a savršeni dodatak ledenoj kavi je Moninov sirup koji se može nabaviti u raznim okusima poput mente, šumskog voća i banane. Uživajte!

Napomena: Kave za pripremu ledene kave možete kupiti kod nas u coffee shopu Kavantura ili na našoj web stranici Imperija kave.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.