Nakon što sam neki dan pisao o tome kako na brzinu napraviti ledenu kavu, danas pišem sasvim suprotno – kako napraviti ledenu kavu, ali ako vam vrijeme nije faktor.

Koristio sam iste sastojke kao i prošli put, ali način pripreme je bio drukčiji. Znači treba nam kava, hladno mlijeko i posuda za led. Kava se može pripremiti na bilo koji način, a ja koristim moku. Kavu ne razvodnim nego mi točno ispadne toliko da stane u plastiku za kockice leda, tj. za dvanaest kockica.

iced_coffee_kava_ledena_kavopija

Ulivenu kavu u posudi za led stavite u frizer. Nakon što su se formirale ledene kockice, vrijeme je za pripremu ledene kave. U čaše stavite ledene kockice kave i na njih ulijte hladno mlijeko.

Za pripremu ledene kave potrebna je i fina kava

Za razliku od prošlog recepta kada sam koristio obične ledene kockice i kada se okus ledene kave razvodnjavao kako se led topio, sada okus postaje sve intezivniji kako se ledene kockice od kave tope. Okus kave je također bolji nego kad vruća kava rashladi pomoću hladnog mlijeka i ledenih kockica, pa je osjetno manje gorča. Za ove prevruće ljetne dane, ledena kava pripremljena na bilo koji način je odlično rješenje za hlađenje.

iced_coffee_kava

Ako želite pripremati finu ledenu kavu kao i ja, kavu možete naručiti klikom na ovaj link. Gospon Kavomir i Gospođica Kavica provjereni su izbor za savršenu ledenu kavu.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.