kavantura

Prošloga vikenda, u prostorijama Enzite na Velesajmu, a u suradnji s tvrtkom Cook Hub, održao sam radionicu kave Kavantura. Na radionicu me je ponukala želja da podijelim svoje znanje o kavi te da polaznike potaknem da piju kvalitetne kave.

Radionica je bila podijeljena u dva dijela: teorijski i praktični. U teorijskom sam dijelu govorio o povijesti kave, njenim vrstama, načinu uzgoja i prženja te drugim zanimljivostima. Potom smo se bacili na kuhanje kava.

Prvo smo kuhali tursku kavu, na drugačiji način nego što se obično turska kava priprema kod nas. Za sve pripreme kava koristili smo moje obje kave, Gospona Kavomira i Gospođicu Kavicu. Na taj način polaznici su osjetili razlike u aromama i okusima kave. Kasnije smo radili i ostale načine pripreme kava: french press, moku, AeroPress, V60 i Siphon. Očekivano najviše pažnje je privukao siphon koji je definitivno najatraktivniji način pripreme kave.

Zanimljivo je da se svakome od polaznika svidio drugačiji način pripreme kave, a najdraže mi je bilo čuti da se kava ipak može piti bez šećera i mlijeka. Uz puno popijene kave uživali smo i u kolačima koji su pristigli iz Cook Hubove kuhinje. Očekivano trajanje radionice od tri sata osjetno smo premašili jer smo svi zaboravili na vrijeme razgovarajući i pripremajući kavu.

Kako ne bi propustili sljedeću radionicu kave, pretplatite se na newsletter.

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.